meligiotaki.gr

Γράφουμε για τη Μελιγού και την Κυνουρία

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Γιορτάζουν

Αρκαδική ραδιοφωνία

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ  ΑΣΤΡΟΥΣ, με    αφορμή τη δημιουργία της νέας Ιστοσελίδας του σχολείου μας και την παρουσίασή της,  συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα:

   «33 χρόνια Επιστήμη και Τεχνολογία στην Κυνουρία».

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει ένα αφιέρωμα στα 33 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας, στις δράσεις, στις πρωτοβουλίες και στα προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές που αποφοίτησαν από το Τεχνικό – Επαγγελματικό Λύκειο Άστρους, εκπαιδευτικούς και πολίτες που άφησαν το δημιουργικό τους στίγμα στο σχολείο μας, να ξαναβρεθούν όλοι μαζί.

Αγοράσατε κάτι από το Διαδίκτυο και το προϊόν δεν ήταν όπως το φανταζόσασταν; Δεν είστε ικανοποιημένοι με την αγορά και θα θέλατε να το επιστρέψετε; Το 40% του συνόλου των καταναλωτών έχει παραλάβει, μία ή δύο φορές, ένα προϊόν το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του. Ωστόσο, το 36% δήλωσε ότι δεν προχώρησε στην επιστροφή του προϊόντος αυτού λόγω περιπλοκότητας των διαδικασιών (22%), υψηλού ή πρόσθετου κόστους (21%), ή επειδή έκρινε ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα (10%).

Στη φάση της εφαρμογής περνά η ενημέρωση που έκανε πολύ πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την υποχρέωσή τους να μπλοκάρουν τα κινητά που έχουν κλαπεί.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», ήδη κατατέθηκαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι πρώτες αιτήσεις συνδρομητών των οποίων τα κινητά έχουν κλαπεί και ζητούν να τους τα μπλοκάρουν. Παράλληλα, αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων προσήλθαν στα καταστήματα, κυρίως για να ενημερωθούν και κάποιοι για να δηλώσουν τα κλεμμένα τους κινητά.

Παρά το πλήθος των διαρροών που κυκλοφορούσαν εδώ και ημέρες στο ίντερνετ για τα αποκαλυπτήρια των επόμενων Windows στην εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για χθες η Microsoft στο Σαν Φρανσίσκο, τελικά αποδείχθηκε πως η αμερικανική εταιρεία είχε καταφέρει να κρατήσει κρυφές ορισμένες λεπτομέρειες, ξαφνιάζοντας  τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο Ello γίνεται ολοένα πιο δημοφιλές, κερδίζοντας συνεχώς νέα μέλη, δεχόμενο έως 31.000 αιτήσεις συμμετοχής την ώρα, όπως δήλωσε ο ιδρυτής του Πολ Μπούντνιτζ.

Το δίκτυο «ποντάρει» σε μια έξυπνη στρατηγική προβολής, που αναδεικνύει τα «αντι-Facebook» χαρακτηριστικά του, όπως το ότι δεν δέχεται καθόλου διαφημίσεις και δεν πουλά σε τρίτους τα στοιχεία των χρηστών του. Ρόλο, ασφαλώς, παίζει και ότι ανέκαθεν γοήτευε τους ανθρώπους η ιδέα να συμμετέχουν σε ένα πιο κλειστό κλαμπ, ενώ κάποιοι απλώς έχουν βαρεθεί το Facebook και την... πολυκοσμία του.

«Πρωτεύουσα» του κόσμου της τεχνολογίας θα γίνει για έναν ακόμη Σεπτέμβριο το Βερολίνο χάρις στην IFA, την κορυφαία ετήσια έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες διοργανώσεις στον πλανήτη. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το «παρών» στη γερμανική πόλη και την έκθεση θα δώσουν σχεδόν όλες οι σημαντικότερες εταιρείες – ανάμεσά τους, οι Sony, η Samsung, η LG και η Microsoft. 

Τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τι καιρό κάνει real time σε όλο τον πλανήτη, δίνει ένας νέος διαδραστικός 3D χάρτης.

Με μόνο μέσο το ποντίκι του υπολογιστή μπορεί κανείς να ζουμάρει σε όποια περιοχή του πλανήτη θέλει και επιλέγοντας τα ανάλογα εικονίδια από τα δεξιά να δει τη θερμοκρασία, το αν βρέχει καθώς και  το πόσο δυνατοί άνεμοι φυσούν και από πού.

Είσοδος

Αναζήτηση

Τιμές Καυσίμων Άστρος Εφημερεύοντα Φαρμακεία Άστρος