meligiotaki.gr

Γράφουμε για τη Μελιγού και την Κυνουρία

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Γιορτάζουν

Αρκαδική ραδιοφωνία

Ερευνα σχετικά με για τις αγοραστικές συνήθειες των Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια των εορτών, πραγματοποίησε η MasterCard, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η μελέτη αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως οι Ευρωπαίοι προτιμούν τα προσωπικά δώρα που έχουν επιλεγεί με σκέψη κι ενδιαφέρον, δίνει στοιχεία για το ποια είναι τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα δώρα των εορτών, και τι έχει μεγαλύτερη σημασία όταν αγοράζεις ένα δώρο.

Τη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που αποτυπώνονται στο έντυπο Ε9 του έτους 2014, προκειμένου να εξασφαλίσουν έκπτωση έως 60% στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, έχουν περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων στο Ε9 άνοιξε σήμερα, ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε χθες αναλυτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων. Η προθεσμία για τις διορθώσεις στο Ε9 εκπνέει κανονικά στις 30 Νοεμβρίου, αλλά ήδη σχεδιάζεται να δοθεί παράταση.

Θα… πλημμυρίσει η παγκόσμια αγορά από καλό ελληνικό ελαιόλαδο και σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, εκτιμούν διεθνείς αναλυτές που βλέπουν ότι η παγκόσμια ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

«Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να κατρακυλήσει το 2014-15 και η τιμή του να εκτοξευτεί, λόγω των επιπτώσεων της ξηρασίας και των κατεστραμμένων δέντρων στην Ισπανία, αλλά και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία», τόνισε αρμόδιος ερευνητής μιλώντας στο Bloomberg.

Για το 2013 στις πρωτεύουσες των χωρών όπου οι τιμές ηλεκτρισμού παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2012, η αύξηση προήλθε από χρεώσεις που σχετίζονται με τις ΑΠΕ. Ως χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αναφέρονται η Ελλάδα και η Λιθουανία, με τη χώρα μας να εμφανίζει αύξηση κατά 119% στις χρεώσεις που σχετίζονται με τις ΑΠΕ και τη Λιθουανία να ακολουθεί με 44%.

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων και για το 2015, σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς τα στοιχεία από την αγορά είναι ενθαρρυντικά τους προηγούμενους μήνες.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από τις αρχές του 2014 μέχρι προχθές είχαν αποσυρθεί συνολικά 52.390 αυτοκίνητα, εκ των οποίων αντικαταστάθηκαν με καινούργια τα 41.843. Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 53.844 και στο δεκάμηνο αναμένεται να ανέλθουν περίπου στις 60.000.

Τον Αύγουστο του 2014 η ελληνική οικονομία συμπλήρωσε τον 19o συνεχή μήνα αρνητικού πληθωρισμού, φαινόμενο πρωτοφανές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ωστόσο, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Σε σύνολο 54 ειδών διατροφής, φροντίδας σπιτιού και υγιεινής τις τιμές των οποίων καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στο πλαίσιο της μέτρησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, έχουν ανατιμηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 τα 31 εξ αυτών σε ποσοστά που φτάνουν ακόμη και το 13,75%. Στο διάστημα αυτό μάλιστα δεν υπήρξε καμία μεταβολή του ΦΠΑ (με εξαίρεση τους χυμούς και τα αναψυκτικά).

Σχεδόν διπλάσιες ήταν οι επενδύσεις από ξένους για την απόκτηση κατοικιών, ως επί το πλείστον παραθεριστικών, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014 εισέρρευσαν στη χώρα συνολικά κεφάλαια 117,4 εκατ. ευρώ, έναντι 60,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο δείγμα βελτίωσης του κλίματος στην αγορά εξοχικής κατοικίας, τουλάχιστον από την πλευρά των ξένων αγοραστών, οι οποίοι αναγνωρίζουν πλέον τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην Ελλάδα.

Στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται όλα τα ακίνητα που έχει κατασχέσει το ελληνικό Δημόσιο και πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό. Επίσης θα αναρτώνται και κινητά περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν κατασχέσει οι ελεγκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα, τα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών με χρέη άνω των 300.000 ευρώ θα βγαίνουν ταχύτερα σε πλειστηριασμό με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς και γενικότερα τους θεσμούς κατατάσσουν τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα των φόρων. Σε άλλες χώρες οι πολίτες δεν αποφεύγουν την πληρωμή φόρων, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις τους αποδεικνύουν ότι αυτοί χρησιμοποιούνται για έργα σημαντικά στα οποία οφείλουν το γεγονός ότι βρίσκονται σήμερα μεταξύ των πλέον ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Το νέο αριθμό των δόσεων του ΕΝΦΙΑ και το ποσό της κάθε δόσης θα μπορούν βλέπουν από τη Δευτέρα οι φορολογούμενοι στον λογαριασμό τους στο Taxisnet ενώ για όσους γίνει επανυπολογισμός του φόρου τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναρτηθούν σταδιακά από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει προς τους πολίτες ότι μετά την ψήφιση του Νόμου που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της θα προβούν με εντατικούς ρυθμούς στις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου το νέο νομοθετικό πλαίσιο να ενσωματωθεί σταδιακά και το ταχύτερο δυνατόν στα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών.

Είσοδος

Αναζήτηση

Τιμές Καυσίμων Άστρος Εφημερεύοντα Φαρμακεία Άστρος